Peruk

Som ni säkert redan har förstått så saknar jag mitt hår väldigt mycket. Jag tänker på det flera gånger om dagen och jag hatar verkligen hur jag ser ut idag. 
Som tur är finns det hjälpmedel som kan lindra smärtan som denna förlust ofta medför. Peruken är en trygghet som iallafall får mig att må lite bättre. För andra räcker det med en sjal eller kanske bara en mössa men för mig är peruken riktigt värdefull för att få känna mig som vem som helst ibland. Dock använder jag den bara när jag går ut. Hemma kör jag på mössa, håret värmer verkligen mer än man kan tro så jag blir väldigt kall om huvudet utan något på knoppen.
 
Det finns många fina peruker för den som tappar håret men det svåra är att hitta en som passar just till dig. Jag tycker inte att man ska ge upp om man inte hittar någon på en gång och absolut inte ta den-där-som-bara-duger. Då kommer du ändå inte att använda den. Jag har tappat räkningen på hur många peruker jag har provat och vi har fått oss många skratt kan jag lova. Herregud vad kul jag sett ut i vissa.
Jag förespråkar äkta hår - helt klart. Det finns många fina peruker i syntet idag men jag kände mig utklädd i syntetperukerna jag provade. Det är så klart en kostnadsfråga och alla gör precis som man vill, detta är bara mina erfarenheter och åsikter.
Något annat som också är viktigt är att färgen på peruken blir rätt. Nyanserna kan vara hårfina men det gör jättestor skillnad. De flesta jag provat var ljusblonda och det gjorde det totalt omöjligt för mig att föreställa sig hur den skulle se ut i en mörkare nyans. Be dem ta hem några i din nyans. Jag valde säkert bort många fina för att färgen inte stämde. 
 
Jag fick mersmak och skaffade en till, en mörkare så nu har jag två stycken och det är faktiskt lite kul att kunna välja vilket hår man ska ha från dag till dag. 
 
Detta är min första peruk. Jag trivs bättre i denna med en mössa på.
 
 Detta är min andra peruk. Den är mer åt min naturliga hårfärg.
 

Mina franstips

Efter min fjärde cellgiftsbehandling (12-15 veckor in i behandlingen) slutade jag använda mascara på mina ögonfransar. Det var då jag märkte att jag tappade mer och mer och vågade inte längre utsätta dem för påfrestningen som det bidrog till. Ögonbrynen höll sig lite längre men efter femte behandlingen blev det svårare och svårare att fylla i dem, så att det såg naturligt ut. Idag har jag nästan inga ögonbryn kvar och de få ögonfransar jag har kvar är en till två milimeter långa. 
 
Detta inlägg är ett tips till dig som av någon anledning tappat dina fransar eller bara vill ha fylligare fransar.
Idag använder många lösfransar som man fäster på sina egna men hur gör vi som inte har några att fästa på eller kanske inte har råd att lägga flera hundralappar på att få snygga fransar.
Jag har lösningen. Depend har ett franskit som heter singelfransar. Dessa använder jag mig av nu när jag inte har några ögonfransar kvar. De är väldigt lätta att sätta på och blir mycket mer naturligare än om man använder en hel fransrad. Om du kan låta bli att tvätta ögonen varje dag så håller de till och med ett par dagar. Jag använder ansiktsservetter för att rengöra ansiktet och så nära ögonen som möjligt.
Det går absolut att fästa fransarna själv men kan vara lite klurigt. Jag tar hjälp av Erik som aldrig gjort något liknande förut. Han har både tålamod och är väldigt noga när han gör saker så han fixade det galant. Gissa om han blev stolt när han insåg att han hade talang :)
 
 
Detta kitt består av tre olika längder och två olika typer. Finns att köpa lite överallt men jag hittade dessa på Maxi för ca. 55kr. Om du inte har några egna fransar rekommenderar jag att köpa två exemplar.
Vi använde oss av de som ser ut som en fjäder och har två olika längder. Vi började med de långa längst ut på ögonlocket (ca. 3-4st.) sen fortsatte vi med de korta nästan hela vägen. Försök att sätta dem tätt.
När vi närmade oss slutet klippte vi de två-tre sista med en snygg lutning för att få övergången så naturlig som möjligt. (Detta behöver man inte göra om man har egna fransar, då slutar man bara tidigare).
Vi avslutade med fransen som är tunnast (till höger på bilden) den klippte vi väldigt kort innan vi satte den som avslutning längst in på ögonlocket.
 
Resultatet blev så här. Lite suddig bild men men...
Många tycker att det är svårt att fästa lösfransar men detta är lättare än att fästa en hel fransrad. Det tar bara lite längre tid. Har du redan egna fransar så behöver man inte sätta på alls många för att få det där lilla extra.
 
Mitt bästa tips för att fästa lösfransar är att ta på ett tunnt och jämt lager lim och VÄNTA. Vänta ca. 40-60 sekunder innan du fäster den på ögonlocket. Om limmet nästan är torkat så fäster det mycket lättare på ögonlocket. Lycka till!

juldagen

På juldagen var jag ute för första gången på 6 månader. En av mina närmsta vänner hade en stor 30-årsfest och det ville jag ju inte missa. Vi bestämde oss dock någon timma innan att vi iallafall skulle komma förbi en liten sväng men vi blev kvar hela kvällen. Jag hade så kul!
Hon hade festen på ett av de få uteställena som finns i Kristinehamn så senare på kvällen blev lokalen fullsatt. Jag träffade så många goa människor (nya som gamla) som ville önska mig lycka till eller bara visa deras omtanke. Jag blir så glad, så tack alla ni som på något sätt visade erat stöd ♥
 
Så här såg jag ut. Det var tema - huvudbonad så jag och Erik körde på matchande mössor ;)
Tack för den fina klänningen kära syster ♥