Mina franstips

Efter min fjärde cellgiftsbehandling (12-15 veckor in i behandlingen) slutade jag använda mascara på mina ögonfransar. Det var då jag märkte att jag tappade mer och mer och vågade inte längre utsätta dem för påfrestningen som det bidrog till. Ögonbrynen höll sig lite längre men efter femte behandlingen blev det svårare och svårare att fylla i dem, så att det såg naturligt ut. Idag har jag nästan inga ögonbryn kvar och de få ögonfransar jag har kvar är en till två milimeter långa. 
 
Detta inlägg är ett tips till dig som av någon anledning tappat dina fransar eller bara vill ha fylligare fransar.
Idag använder många lösfransar som man fäster på sina egna men hur gör vi som inte har några att fästa på eller kanske inte har råd att lägga flera hundralappar på att få snygga fransar.
Jag har lösningen. Depend har ett franskit som heter singelfransar. Dessa använder jag mig av nu när jag inte har några ögonfransar kvar. De är väldigt lätta att sätta på och blir mycket mer naturligare än om man använder en hel fransrad. Om du kan låta bli att tvätta ögonen varje dag så håller de till och med ett par dagar. Jag använder ansiktsservetter för att rengöra ansiktet och så nära ögonen som möjligt.
Det går absolut att fästa fransarna själv men kan vara lite klurigt. Jag tar hjälp av Erik som aldrig gjort något liknande förut. Han har både tålamod och är väldigt noga när han gör saker så han fixade det galant. Gissa om han blev stolt när han insåg att han hade talang :)
 
 
Detta kitt består av tre olika längder och två olika typer. Finns att köpa lite överallt men jag hittade dessa på Maxi för ca. 55kr. Om du inte har några egna fransar rekommenderar jag att köpa två exemplar.
Vi använde oss av de som ser ut som en fjäder och har två olika längder. Vi började med de långa längst ut på ögonlocket (ca. 3-4st.) sen fortsatte vi med de korta nästan hela vägen. Försök att sätta dem tätt.
När vi närmade oss slutet klippte vi de två-tre sista med en snygg lutning för att få övergången så naturlig som möjligt. (Detta behöver man inte göra om man har egna fransar, då slutar man bara tidigare).
Vi avslutade med fransen som är tunnast (till höger på bilden) den klippte vi väldigt kort innan vi satte den som avslutning längst in på ögonlocket.
 
Resultatet blev så här. Lite suddig bild men men...
Många tycker att det är svårt att fästa lösfransar men detta är lättare än att fästa en hel fransrad. Det tar bara lite längre tid. Har du redan egna fransar så behöver man inte sätta på alls många för att få det där lilla extra.
 
Mitt bästa tips för att fästa lösfransar är att ta på ett tunnt och jämt lager lim och VÄNTA. Vänta ca. 40-60 sekunder innan du fäster den på ögonlocket. Om limmet nästan är torkat så fäster det mycket lättare på ögonlocket. Lycka till!
Pammis

Det ser verkligen bra ut både på bild och i verkligheten. Vad han kan den där Erik! 💜😘

Svar: Tack snälla söta <3
Linda Jansson

Sara

Ser jättebra ut. Vad duktig Erik är😊

Svar: Tacksam som har han :)
Linda Jansson

Gossa

Eric är grymm!!! Fransarna ser både fin och naturliga ut på dig, mitt favorit T<3

Svar: Tack goding <3
Linda Jansson

Agnes

Vad imponerad och inspirerad jag blev nu! Har fightats med cancer under hela detta året, och har tappat vartenda hårstrå på kroppen jag med och har hela tiden funderat på om det finns något smidigare än lösögonfransar om man vill ha fransar någon dag. Aldrig tänkt på detta!

Nu är mina fransar tillbaka men det här ska jag definitivt komma ihåg och ge som tips ifall någon hamnar i samma sits som du och jag!

Kämpa vidare, kram!

Svar: Härligt att höra att de är tillbaka. Längtar tills jag har det med :)Stor kram
Linda Jansson