Peruk

Som ni säkert redan har förstått så saknar jag mitt hår väldigt mycket. Jag tänker på det flera gånger om dagen och jag hatar verkligen hur jag ser ut idag. 
Som tur är finns det hjälpmedel som kan lindra smärtan som denna förlust ofta medför. Peruken är en trygghet som iallafall får mig att må lite bättre. För andra räcker det med en sjal eller kanske bara en mössa men för mig är peruken riktigt värdefull för att få känna mig som vem som helst ibland. Dock använder jag den bara när jag går ut. Hemma kör jag på mössa, håret värmer verkligen mer än man kan tro så jag blir väldigt kall om huvudet utan något på knoppen.
 
Det finns många fina peruker för den som tappar håret men det svåra är att hitta en som passar just till dig. Jag tycker inte att man ska ge upp om man inte hittar någon på en gång och absolut inte ta den-där-som-bara-duger. Då kommer du ändå inte att använda den. Jag har tappat räkningen på hur många peruker jag har provat och vi har fått oss många skratt kan jag lova. Herregud vad kul jag sett ut i vissa.
Jag förespråkar äkta hår - helt klart. Det finns många fina peruker i syntet idag men jag kände mig utklädd i syntetperukerna jag provade. Det är så klart en kostnadsfråga och alla gör precis som man vill, detta är bara mina erfarenheter och åsikter.
Något annat som också är viktigt är att färgen på peruken blir rätt. Nyanserna kan vara hårfina men det gör jättestor skillnad. De flesta jag provat var ljusblonda och det gjorde det totalt omöjligt för mig att föreställa sig hur den skulle se ut i en mörkare nyans. Be dem ta hem några i din nyans. Jag valde säkert bort många fina för att färgen inte stämde. 
 
Jag fick mersmak och skaffade en till, en mörkare så nu har jag två stycken och det är faktiskt lite kul att kunna välja vilket hår man ska ha från dag till dag. 
 
Detta är min första peruk. Jag trivs bättre i denna med en mössa på.
 
 Detta är min andra peruk. Den är mer åt min naturliga hårfärg.
 
Linnea

Tycker verkligen att du hittat 2 fantastiskt fina peruker! Jag är så imponerad av hur äkta och naturliga de ser ut. Du ser ut som du. I bägge. <3

Svar: <3
Linda Jansson

Gossa

Kan bara hålla med Linnea. Riktigt fina peruker som både ser äkta ut och är väldigt dig. Anar att man måste ha lite is i magen för att få till ett så perfekt resultat att man inte ens kan se att det är peruker. Puss

Svar: <3
Linda Jansson

Veronica

Så fina dom var. :)

Sara

Hej Linda
Du är så fantastiskt fin. Fick i veckan hem min syntetperuk och känner mig obekväm. Räknar med att mitt egna hår försvinner till veckan och har panik över det. Vad är det för märke du har på dina två och vad fick du lägga emellan på priset?
Gott nytt år, 2016💪🏼.
Med vänlig hälsning, Sara

Svar: Hej Sara! Vad tråkigt att höra att du ska tappa ditt hår. Det var en fruktansvärd tid för mig men om det underlättar något så känns det bättre när det väl är borta, på något konstigt sätt.Det var också tråkigt att höra att du inte är nöjd med din peruk, det är ju så viktigt.
Min ljusa kommer från Belle Madame och den mörka fixade de på frisörsalongen åt mig till en billig peng men den vet jag inte vilket märke det är på.

Jag betalade 3000kr i mellanskillnad på den ljusa som jag fick bidrag på men den kostade egentligen något på över 11 000kr.
Den mörka fick jag ett kanonpris på av en slump och mycket tur och betala något på 4000kr. Tror den kostade något på 10 000kr ord.

Äkta hår är ju mycket dyrare men helt klart värt det om man hittar en man trivs i.
Ett tips om du känner dig obekväm är att ta en mössa över peruken, det hjälper mig mycket. Känner mig mycket säkrare då.
Lycka till massor <3 KRAM
Linda Jansson