På väg tillbaka

 
 
Jag åkte till Oslo för ett par dagar sedan. Med tiden har jag blivit mindre och mindre sugen på att åka hit. Dels för att jag fortfarande har en hel del läkarbesök och att det är svårt att få till det rent praktiskt men också för att jag blivit lite bekväm. Hemma i Kristinehamn är allt så lättillgängligt. Jag menar, bilen står parkerad utanför dörren och boytan är dubbelt så stor. Jag har ca 5 minuter till skogen och massa andra härliga platser som jag gärna besöker. Jag har alltid någon som kan hjälpa mig med Bimbo så hon behöver aldrig vara ensam. Jag har min familj på gångavstånd och ja, mer än så behövs inte. Livet i Kristinehamn är ganska enkelt.
 
Nu har jag varit sjukskriven i 10 månader. Att en dag gå tillbaka till jobbet är ju oundvikligt och jag har blundat lite för att den dagen snart är här. Tänk er när man har haft 4 veckors semester, då är det jäkligt segt att gå tillbaka till jobbet. Lägg på ca 40 veckor till och en sjukdom på det. Gärna en allvarlig sådan som vänder upp och ned på livet totalt. En sån där sjukdom som gör att man börjar undra över ens existens och meningen med livet. En sådan sjukdom som gör att man inte tar någon eller något förgivet längre och gör att man vill ta tillvara på allt fint runt omkring en. Ja, man behöver ju inte vara rymdforskare för att förstå att steget in i arbetslivet inte är en enkelt match.
 
Därför är jag extra tacksam att jag igår spenderade ett par timmar på jobbet. Jag skulle egentligen bara in för att handla lite nyheter som jag var sugen på men det slutade med att jag hjälpte till lite här och där. Vips så hade det gått tre timmar. När jag kom hem var jag på ett strålande humör och när Erik kom hem drog vi ut och sprang längs Oslofjorden, en riktigt härlig runda btw och efter det gjorde vi en nyttig middag framför lite serier. Ja, en helt klart välgodkänd dag.
Det är så lite som krävs ibland. Nu längtar jag tills jag ska börja jobba igen. Jag kom plötsligt ihåg varför jag älskade mitt jobb och mitt liv här i Oslo. Man har väl både bra och dåliga dagar vart man än bor men det var väldigt behövligt med en bra dag här.
 
Så idag bokade jag ett möte med min chef för att lägga upp en plan så att jag kan komma tillbaka till arbetslivet i en lagom takt. Ser fram emot det :)
Linnea

Åh va härligt!😀 Jag tycker du är fantastisk som bara river hindren framför dig med en otrolig kraft, 💪🏼 nu har Du tagit ett första steg tillbaka i arbetslivet, 👗 bra jobbat! Tror på dig 🙏🏻👏🏻😍

Svar: Tack älskade du <3
Linda Jansson

Annika

Hej Linda,

Härligt att läsa att det går framåt och att du har energi.
Börja att arbeta i lagom takt, du har rätt att vara deltidssjukskriven sedan kan du lägga till tid.
Det är viktigt att du inte blir för energisk och sedan inte riktigt orkar. Men jag vet, det är så viktigt att komma tillbaka och känna sig "normal" igen med allt va det nu innebär...men det måste finnas tid för vila och återhämtning efter denna behandling samt upplevelse. Det är min erfarenhet.
Jag tror att håret snart kommer att sätta riktig fart när gifterna succesivt lämnar kroppen....
Ha det jättebra!!!
Kram Annika

Svar: Det har du helt rätt i. Jag ska börja långsamt, bara några timmar om dagen. Har hört många som börjat jobba för snabbt, så jag ska lyssna på kroppen.Kramar till dig <3
Linda Jansson

Angelica

Underbar läsning, som vanligt😊
Härligt att du fick en så bra känsla gällande jobb och Oslo❤️
Va rädd om dig😘

Svar: <3
Linda Jansson

Hanna Karlsson

Vad härligt att det blev så bra trots dina till att börja med negativa tankar. Kram

Svar: Ja det är skönt :) Tack <3
Linda Jansson

Jessica

Nej vilken match.. vill iaf säga att jag älskar denna bild på dig, du strålar

Svar: <3
Linda Jansson