Nyttigheter som gör oss sjuka

Jag är så arg! Man kan inte lita på någonting längre. Sitter här hemma och kom över en artikel om frukt och grönt som besprutas så pass mycket att det kan påverka oss med en rad sjukdomar. Så klart var cancer en av de sjukdomar som detta bidrog till. De listade de värsta frukterna som man bör undvika och så klart var det mina favoriter, allihop. Vindruvor, bananer, äpplen, jordgubbar, odlade blåbär, nektariner, persikor och ananas.
Detta var kanske ingen news flash men att det var LIVSfarligt visste jag inte...
 
Efter mitt cancerbesked ville jag verkligen ta kontroll över det jag kunde påverka själv. Jag var en som käkade skräpmat varje dag. Gärna Mcdonalds till lunch och pizza på kvällen. Om jag väl lagade mat så var det egentligen aldrig någon näring i den mat jag gjorde. Allt var snabba kolhydrater, vitt mjöl och socker. Varje dag åt jag mängder av choklad och drack minst två liter Coca-Cola, ja det är sant! Därför ville jag börja äta nyttigt och ändrade mina matvanor radikalt.
Idag äter jag mycket frukt och grönt. Jag undviker kött och socker och utesluter all processad mat. Men det känns som att man inte kan äta någonting snart. Som Erik sa, "Det är förjävligt, snar är det bara luft och vatten kvar! Men luft är ju fan skit också!" 
 
Allt handlar om pengar och hur man tjänar mest på det man säljer. Jag känner mig lurad och vet ärligt talat inte vad jag ska äta snart, man kan inte lita på någon eller något. Det kanske kan tyckas som att jag överreagerar men har man en gång varit allvarligt sjuk så tar man inte längre sådana här saker för givet och jag vet att allt kan drabba mig.  
 
Mejeriprodukter är inte bra för oss, det är inflammatoriskt och absolut inte bra för våra kroppar som man trott så länge. Kyckling och kött är det ofta antibiotika i och rött kött är cancerframkallande. Lika så all processad mat. Frukt och grönt är dränkta i massa besprutningsmedel som gör oss sjuka i långa loppet. Ris larmades det om för ett tag sedan. För att inte tala om alla sockerfällor. Müsli, bröd, fryst och färdiggrillad kyckling, pasta och inlagd gurka är bara några få sockerbomber man kanske inte tänker på.
 
Sen är det inte bara det vi stoppar i våra kroppar som är farligt för oss utan också vad vi tillagar vår mat med eller i. Som plast, det är sjukt mycket gifter som löses upp ur plastredskapen som nästan varje svensk har i sitt kök. Hur många vet det? När redskapen utsätts för värme så släpps det platskemikalier direkt i maten vi lagar. Lika så är det med stekpannor och grytor med plastytor som teflon men också andra typer av beläggningar.
 
Hur många vet att vanliga pet-flaskor vi köper med ex. Ramlösa i inte får återanvändas? Många ink. jag själv har ofta en sådan flaska med sig och fyller vatten i gång på gång. På så sätt får vi också i oss massa gifter.
 
Nu tycker jag att det är dags att folket tar ställning mot livsmedelsindustrin. Jag har i alla fall börjat med att slänga alla våra plastredskap och bytt ut dem mot trä. Har också slängt alla våra matlådor i plast och hittade matlådor i glas på IKEA för en billig peng. Dock var det med plastlock men det kan man ta av vid uppvärmning;) Till och med skärbrädan och vattenkokaren ska ut, usch! 
 
Jag vill inte skrämma upp någon med detta inlägg. Vill bara göra er uppmärksamma så väljer man själv vad man vill stoppa i sin kropp, men känner att jag inte kan hålla på sådan här information utan att dela med mig.
 
Anonym

Så himla viktigt och väldigt sant. Plast är också helt förkastligt mot naturen. Läs gärna om plaster o haven samt fleece, som är gjort av plast, och vad som händer när man tvättar det. Vi plastbantar som jag kallar det. Har köpt rostfria bunkar med lock istället för plast exempelvis. Såna matlådor som du skrev om. Köpt kolsyremaskin istället för att bidra med mer plast och transporter här i världen, återanvänder plastpåsar etc. Vad gäller maten finns det en hemsk dokumentär om dole och deras bananer. Köper därför bara ekologiska bananer och äpplen eller vad det nu kan va. Köper aldrig vindruvor då det är rena giftet osv. Däremot älskar jag rött kött, men köper svenskt, kravmärkt och ekologiskt från en gård i ölme. Kyckling finns det en fryst som inte innehåller socker, finns på maxi, 100% kyckling heter den. min dröm är att va självförsörjande på grönsaker för att veta vad det är man stoppar i sig. någon gång kanske. sen är jag kass på en miljard andra grejer. Men känner att jag är påväg åt rätt håll.

Svar: Wow, du är så duktig! Bra jobbat :)
Linda Jansson

Pammis

👆 de va jag

Anonym

Usch ja, det är verkligen farligt med allt. Kolhydrater (stärkelse) är också skit för kroppen.. Så vad ska vi äta? Vi har börjat med egen köttproduktion.. Men känns som vi får äta det rått förhyr fan tillagar man drt utan att tillföra gifter... Bark och rötter...?

All styrka till
Dig

Svar: Jag vet! Det är precis så jag känner allt för ofta, vad faan äter man??!!Tack <3
Linda Jansson

Linnea

det är förkastligt! Att vi som bor i ett av världens rikaste länder och som ska ligga i framkant vad gäller hälsa, knappt kan servera en måltid som inte innehåller gifter som bryter ned våra kroppar. Det är frustrerande och besynnerligt. Man måste vara rik, engagerad och jävligt påläst för att faktiskt kunna vara sund. Det är så fel 😔

Svar: Ja det är illa! :(
Linda Jansson