Livet blev inte som vi planerade

HONOM vid min sida i nöd och lust ♥
 
Imorgon ska jag på ett-års-kontrollen och det vänder (på något konstigt sätt) upp och ner på livet igen och jag är väldigt känslig. Det är inte för att jag är rädd att de ska hitta något på mammografin utan för att alla känslor från förra året kryper tillbaka. Därmed blir jag ledsen över allt jag och Erik har gått igenom det sista året.
 
Tänk alla gånger Erik har torkat mina tårar och försökt hålla tillbaka sina egna för att jag inte ska behöva se hur orolig han är. Alla nätter som vi legat vakna och försökt sortera tankar och rädslor. För att inte tala om alla gånger som dödsångesten tagit över så grovt att hela jag skakat som ett asplöv i fullkomlig panik med en blödande tunga som tänderna hackat sönder. När luften i strupen utvidgats så mycket att det känns som jag ska kvävas. Eller paniken som tar över hela mig när jag inser att det inte spelar någon roll vad jag gör så kan jag inte ändra mitt öde. Fast vänta nu, dessa dagar är inte över. De kommer kanske mer sällan men de dyker fortfarande upp. Min resa är verkligen inte över, den har bara börjat.
 
Bara för att jag ser frisk ut så finns det så mycket inom mig som inte ens den modigaste skulle våga möta.  
 
Jag har väldigt svårt att acceptera mitt öde och allt vad det har bidragit till. Ofta är jag glad men det är nog bara för att jag är en sådan person som oftast är glad, det betyder inte att jag tar lätt på det jag är med om. Mitt liv har verkligen inte varit enkelt - tvärsom. Jag fick i tidig ålder lära mig att livet är fruktansvärt orättvist.
Jag önskar varje dag att jag aldrig behövt gå igenom detta och att jag kunde skona Erik från det. Herregud, det kan inte vara lätt att stå bredvid och se någon man älskar kämpa för sitt liv. Jag älskar Erik för allt han gjort och gör för mig. Han är den bästa jag har.
 
Varje dag brottas jag med rädslor för framtiden och sorgen över att behöva leva med alla biverkningar.
 Förutom rädlsan över att bli sjuk igen så är alla hinder som sjukdomen bidragit till värst. 
För att inte tala om hur mycket jag hatar Tamoxifen som jag måste ta varje dag. Tamoxifen tar bort det kvinnliga hormonet östrogen som min tumör livnärde sig på. Förutom att det sätter mig i klimakteriet med värmevallningar och humörsvängningar så gör det mig så fruktansvärt stel och öm i lederna. En av de vanligaste biverkningarna är Livmoderscancer - 1 av 100 får det. Det är inte ok!
5% av alla som får bröstcancer är under 30. Jag är en av de 5 procenten så jag tar ingenting för givet längre. Allt kan hända! Herregud, jag kommer få fightas varje dag, så länge jag lever, för den här resan har inget slut...
Sara

Det gör ont att läsa om vad du fått och får gå igenom. Tänker mycket på dig. Varma kramar

Svar: Tack snälla <3
Linda Jansson

Annika.

Man blir extra svag och känslig inför kontrollerna. Allt rivs upp och man blir sårbar.
Samtidigt som det är skönt att få det gjort och att man blir kontrollerad.
Det är tufft att äta dessa antihormoner när man är så ung som du. Jag förstår verkligen att du lider samt att du känner motstånd för dessa. Men de är effektiva sägs det..
Jag tar själv dessa men det är skillnad jag är i klimakteriet sedan en tid tillbaka. Men jag känner av dem! Jag äter nyponpulver som hjälper mot stela leder.
Tiden jobbar för dig Linda, det blir bättre och man erövrar efter hand sitt "vanliga" jag igen.. Mycket har hänt och man är förändrad på djupet men det går att finna en slags trygghet igen, men det tar tid.. Underbart att du har Erik. Lycka till i morgon.
Kram 💗 Annika

Svar: Jag bara älskar dina kommentarer, visa ord och tips! Tack Annika för att du hjälper mig, för det gör du verkligen <3 Kramar i massor
Linda Jansson

Gossa

Ett väldigt bra och känslosamt inlägg, min fina vän. Jag får ont i hela kroppen när jag läser dina ord. Jag önskar så för dig att livet blir lättare och att du alltid ska få vara fri från allt som heter cancer. Jag hoppas även att du hittar en väg att bearbeta ångesten så att allt blir lättare för dig på alla de plan som det är möjligt. Love you❤️

Svar: Love you <3
Linda Jansson

Pammis

Vilka starka ord. Nakna, vackra, skrämmande och äkta. Allt i ett virrvarr. Sanningen.
Kärleken du och Erik besitter är magisk. Tillsammans klarar ni allt! Jag känner inga som är så starka tillsammans som ni är och det är så härligt att se. Jag lider med dig varje dag att du fått genomgå detta helvete. Förtusan, det var ju någon som gjorde fel, såhär skulle det ju inte bli! Jag håller alla mina tummar och tår inför morgondagen och att du inte ska få en total ångestattack väl på plats. Kroppen är märklig men också förunderlig. Älskade vän vilket helvetesår du haft. Och än är det inte slut. Önskar så att du slapp allt vad biverkningar, tankegrubblerier och tamoxifen heter. Jag önskar att du aldrig skulle behövt gå igenom det här. Dina ord berör ända in i själen Linda! ❤️

Svar: DINA ord berör <3 Fina vän, tack för att du finns!
Linda Jansson

malinmickaela

Känner så igen mig i det du skriver. Så orättvist! Man ställer sig ofta frågan, varför????
Vill så gärna dra tillbaka tiden och försöka få allt ogjort men det går ju inte :(
Stor kram till dig 💕

Svar: Ja eller hur! Jag hoppas att allt går bra med dig <3
Linda Jansson

Linnea

Vilket naket, berörande och ärligt inlägg. Dina berör ända in i själen. Jag önskar så att du aldrig skulle behövt vara med om det här! Det är så jävla fel! Önskar också att det kunde vara så som jag inbillade mig för ett år sedan, att ditt liv skulle sättas på "paus" i ett år för att sedan rulla på som vanligt. Önskar att du kommer hitta en väg att hantera allt du varit med om och ÄR med om. Du och Erik är två fantastiska människor och ni är värda allt gott. Hoppas på en lugn tid framöver där ni hittar tid och rum för återhämtning.

Älskar Dig!!

Svar: Åh <3 Älskar dig!
Linda Jansson