No rasta

Se så mycket håret vuxit! :D Jag kan ju till och med ha en toffs. (Håret har nu fått växa i 16 månader utan att jag klippt något alls).
 
 
Hej! Varit lite tyst här ett tag. Vet inte om jag vågar eller ens vill berätta varför... Lycka är en färskvara och lika så hälsan. Den varar inte för evigt och för mig varade den knappt en vecka.
 
Jag har nämligen legat inlagd på sjukhuset ett par dagar. Fick kraftiga krampattacker i huvudet att jag trodde huvudet skulle explodera. Så jag fick åka in till akuten. Efter ett par timmar där blev jag skickad till neurologen och blev inlagd i tre dagar. Gjort massa nya undersökningar så som ny CT, ryggmärgsprov (som misslyckades x antal gånger, så jag klarade inte av att genomföra det - det gjorde fruktansvärt ont!) och MR-röngen. De hittade några prickar i huvudet, inte cancer sa de, så får hoppas att de har rätt. Så jag ska snart in igen för ny MR och se närmare på vad det kan vara...
Det finns ett ordspråk som säger, "Man ska inte ropa hej" Ja, det stämmer väl kanske.
Tycker att det är ytterst märkligt att de inte upptäckte detta vid min förra röntgen. När ska man våga lita på sjukvården egentligen? 
Men jag har hoppet uppe. Jag vill tro att det bara är några myror som en vän sa till mig :)
 
 
Hursomhelst, som ni ser så har jag tagit ut mina rastaflätor. Bokade tid för att sätta i nya innan jag tog ut dem, bara för att vara säker på att jag inte skulle behöva gå utan allt för länge. MEN vet ni vad, jag gillar detta!:D Så igår avbokade jag min nya rastatid och kör på detta ett tag. Det är så skönt att bara ha sitt egna hår :D
CT - hår efter cytostatika

Bröst vs. Prostata

Jag har länge undrat över varför vi med Bröstcancer bara får gå på efterkontroller en gång per år och de som drabbats av Prostatacancer får gå två till tre gånger om året.
Är det feministen i mig som reagerar eller finns det en anledning till varför det är så här?
 
Jag vet iallafall att det inte har med återfallsrisken att göra hur ofta man få kolla sig. För jag har stor riks för återfall men får ändå bara gå på mammografi en gång per år. På ett år hinner det hända massor, så varför får vi checka oss så sällan? Är det någon som vet så få ni gärna kommentera här under. Kanske är det någon mer än jag som undrar över detta.
 
Kan det vara så att mammografi inte är bra att utsätta sig för för ofta?
Ja ni hör ju jag tänker högt här.
 
Men att få kolla sig kontinuerlig skapar trygghet och ett större levnadsvärde mellan varven. Så är det ändå!
 
 
 

The Well

(Bild lånad från thewell.no)
 
Igår var jag på spa tillsammans med med några av mina goa tjejer från jobbet. The Well är Nordens största och mest spektakulära upplevelseparadis. Här finns det massor av olika basänger och bubbelbad både inom- och utomhus. Ett flertal spännande bastur och andra häftiga upplevelsrum. Detta var en perfekt avslutning på en sådan här härlig helg som detta har varit.
 
Som ni kanske kan förstå så svävar jag fortfarande på moln, kan inte fatta att det är sant. Trycket i bröstet är som bortblåst och jag vågar leva, planera och nästan till och med drömma lite om framtiden. 
Jag vet att detta besked inte betyder att jag får vara frisk för alltid, jag är inte naiv men som jag skrev i förra inlägget, just nu är jag frisk! :D