Mastektomi

Alltså den här cancerresan tar verkligen aldrig slut. Idag har jag varit på inskrivningsmöte på Karolinska inför min  mastektomioperation som är planerad i februari 2018. Dock känner jag mig mer osäker än någonsin efter möte idag. Jag hade pappa med mig över till Stockholm, det kändes skönt att ha honom med. Han är alltid klok och resonerar bra, det är ju så viktigt i sådana här situationer.

En mastektomioperation innebär att man opererar bort hela bröstet men jag ska få en rekonstruktion direkt och då lägger man in en protes/implantat. Det gör ju att det känns lite lättare, jag behöver inte bli bröstlös liksom. Men detta innebär stora risker och själva operationen försvårar verkligen eftersom jag är strålad på min drabbade sida. Jag bär ju inte på någon bröstcancergen (vad man vet idag) men eftersom jag drabbats i så ung ålder har jag stor risk att få återfall under en hel livstid. Så valet ligger egentligen helt hos mig om jag vill genomgå detta eller inte. 

Men nu ska jag bara försöka släppa detta för idag. Jag är helt snurrig i huvudet. Tror det måste få sjunka in lite. Nu ska jag ta ett glas vin med mina svärföräldrar, de blir mysigt det och Ernst är på tv :)

Linnea

❤️❤️❤️

Svar: ♥️
Linda Jansson

Erma

Du kan uthärda den ,du är stark <3 <3 <3

Svar: Tack snälla du! <3
Linda Jansson