Rastaflätor

Saknar faktiskt mina rastaflätor ganske ofta. Jag kollade igenom gamla arkiv från 2016/2017 och kom över lite bilder under min rastatid :D
 
 
 
Jag skaffade ju rastaflätor så fort jag kunde efter min cellgiftsbehandling. Dels för att det varit ett enkelt sätt att få långt hår igen men framför allt för att jag inte klarade av min pojkfrisyr. Jag hatade verket tiden utan hår men hatad nästan tiden då håret började växa igen ännu mer. 
 
När jag var flint kändes det mer ok att använda peruk om jag kände för det men när håret började växa kändes det inte alls lika självklart att dölja det längre. Jag visst att jag behövde ha minst fyra centimeter långt (kort) hår för att kunna fläta i löshår så jag mätte varje dag. Det tog såna jäkla tid! Jag fick min sista cellgiftsbehandling i slutet av November 2015 och inte förens i början på juni 2016 hade jag tillräckligt långt hår. 
 
Jag gjorde dem på en Afrikans salong här i Oslo och jag betalade mellan 3000 - 3500 kronor varje gång. De höll i ca tre månader och sen gjorde jag om dem. Så där höll jag på under en lång tid, över ett år. Det var först nu i somras (2017) som jag kände att håret hade vuxigt tillräckligt långt för att jag skulle kunna trivas med det igen. Tror det var för att jag äntligen kunde sätta upp håret i en toffs då. Ja, med hjälp av många hårnålar då så klart. Så från sista cellgiftsbehandlingen till att kunna sätta håret i en toffs tog ca ett och ett halvt år.
 
Eftersom jag blev stammis på den där Afrikanska salongen kände jag mig alltid som en familjemedlem när jag var där. Det tog många timmar att göra flätorna och de var alltid mellan två och fyra stycken som hjälpte till. Ägarens döttrar var med första gången och de var så himla söta. Så varje gång deras mamma sa att jag skulle komma och göra om flätorna så ville de ta ledigt från skolan för att komma och hjälpa till. Så himal söta! Jag saknar dem faktisk,t så jag kanske måste göra flätor igen så att jag får träffa dem igen ;)
hår efter cytostatika - rasta - rastaflätor