a yellow autumn day

 
 
 
Tröja - BikBok // Jeans - Monki // Stråväska - från en lite blombutik // Skor - gamla
 
Hej, bjuder på en enkel outfit från i helgen. Jag är fortfarande hemma i Kristinehamn. Det är så skönt att vara hemma och ta dagarna som de kommer och inte ha massa planer och saker att uträttas. Tänkte ge mig ut på en kort springtur i skogen med Bimbo nu. Jag vet inte hur det kommer att gå eftersom jag är väldigt snurrig men testar man aldrig så får man heller aldrig veta.
 
Jag vet inte riktigt hur länge jag blir kvar här hemma, det beror lite på min tandläkare. Tror jag nämnt det tidigare, att jag skulle få rälls på framsidan ett par veckor för att tänderna inte blivit 100 procentiga med tandställningen på baksidan. Så förra veckan satte vi in rälsen haha, ser ut som 15 igen ;)
Hursomhelst, tänderna blev helt raka på fyra timmar (!!!) Ja, fyra timmar! Helt otroligt ju men det kändes kan jag lova, ajajaj!
Jag var utan tandställning helt under två-tre veckor och då hann de flytta sig massor så jag var lite orolig att detta skulle bli en väldigt långdragen process, men icke! :D Så nu väntar jag bara på att få en tid för en kontroll innan den ska ut, för alltid! Ha en fin dag fina du!
stråväska

Stress - min akilleshäl

 
 
 
 
 
Nej detta är inte bilder från idag, även om jag önskade det så klart. Detta är från en morgon i New York när vi tog en välbehövlig lång och lugn frukost hemma på hotellrummet. Vi var faktiskt bra på att inte stressa när vi var borta. Detta var något vi prarade om innan avfärd, att vi inte skulle stressa för att försöka hinna med så mycket som möjligt. Vi båda var överrens om att det var viktigare för oss att stanna upp och bara njuta av det som passerade oss på vägen. Måste säga att vi lyckades väldigt bra med det. Trots vår begränsade tid i världens mest levande och spännande stad så hann vi med massor - utan stress.
 
 
I och med mina sjukdomar så har jag fått väldigt svårt med stresshantering. Något som förr var min drivkraft har nu blivit min akilleshäl. Jag måste ändå säga att jag blivit mycket bättre på att hantera sådana situationer än jag gjort tidigare. Jag har lagt märke till att jag oftast stressat upp mig helt i onödan. Jag tror att det handlar om vart man "sätter ribban". Så jag har försökt att ändra tankesätt och handlingar kring detta så att jag inte ska uttsätta mig för onödig stress.
Bara en så enkel sak som när jag skulle möta någon och var lite sent ute, sa jag ofta "Jag är där om två minuter!"  Trots att jag visste att det var en lögn, för att det kommer ta längre tid än så. Redan där blev jag stressad och lite irriterad över allt och alla som sinkade mig för att komma fram på två minuter. Ja ni förstår, felet ligger ju så klart inte hos de förbipasserande utan problemet ligger så klart helt och hållet hos mig.
Nu säger jag istället "Jag är där om 10 minuter!" Ah, redan här händer det något inom mig. Jag får en mycket lugnare attityd och framför allt en mer positiv inställning. Det behöver faktiskt inte vara svårare än så!
Det handlar om små små saker och det gör så stor skillnad i vardagen. Nu kanske jag är ensam om att göra och tänka så här men om du känner igen dig, prova!  
akilleshäl - stress - stresshantering - tips

Sunday

 
Några bilder från igår, full look kommer upp snart.
 
Idag ska jag åka hem till Kristinehamn. Jag och Bimbo tar bilen i eftermiddag, det blir en liten girlstrip med andra ord ;)
Jag ska nämligen in till sjukhuset imorgon så det är därför som jag åker hem. Men först ska vi göra klart väggen som vi håller på att göra om här hemma. Vi sätter ju upp skivor i vardagsrummet som jag berättade om igår och det blir så bra! :D Ska visa er när det är klart.
Ha en fin söndag! <3