Lemonad

 
Att göra egen lemonad är superenkelt och ännu bättre, det är så himla gott också. Jag började göra egen lemonad av citroner och lime då jag fick höra att cancertumörer inte gillade de syrliga frukterna. Idag dricker jag nästan bara vatten (förutom ett glas juice till frukost då) Förr drack jag minst 2 l Coca-Cola om dagen, massa juice och saft. Det kunde gå dagar utan att jag druckit ett enda glas vatten. Läskigt när jag tänker tillbaka på den tiden. Hursomhelst, idag vill jag undvika socker så mycket som möjligt men ibland är det kul att det smakar något det man dricker. Visst har jag lite socker i dessa drycker men då kan jag bestämma mängden socker helt själv och det är inte en massa andra dåliga ämnen i.
 
 
Så här gör jag Citrus-Lemonad:
 
2 citroner
1 lime
1/4 dl råsocker 
1 l iskallt vatten
Lite is 
 
Pressa citronerna och limen i en tillbringare. Ha i sockret och isen, rör om. Tillsätt sedan iskallt vatten. Klart!
 
 
Det är gott att göra på grapefrukt också. Då använder jag två stycken grapefrukter och sedan sammanhängd vatten och socker som receptet på citruslemonaden ovan. Ibland blandar jag alla tre citron, lime och grapefrukt tillsammans. Ja man kan mixa och blanda lite hur man vill, allt är gott. Jag rekommenderar att endast göra på ekologiska frukter. Just citrus är en av de värsta besprutade frukten tyvärr.
 
Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2

så gott

Svar: 😊
Linda Jansson

freedrics

Älskar lemonade <3

Svar: Det är sjukt gott, ja☺️
Linda Jansson

Nina

Linda, grapefrukt är inte bra när man haft bröstcancer har jag hört! Kolla upp det, för jag är osäker på om det är när man är under behandling bara... kram

Svar: Omg, detta ska jag absolut kolla upp! Tack för att du tipsade mig🙏
Linda Jansson