Nedräkning till operationen

 
Nu är det inte långt kvar till min stora operation. Jag är så klart nervös men ser ändå fram emot det. Detta har varit en långdragen historia så det ska bli otroligt skönt att lämna detta bakom sig. Jag menar, detta har snurrat i mitt huvud i över två år nu och rädslan för att få tillbaka cancern innan jag hinner ta bort brösten har varit förjävlig rent ut sagt.
 
Så nu hoppas jag på så lite komplikationer som möjligt efter operationen och att resultatet blir bra. Men jag ställer ändå in mig på att det kan gå dåligt eftersom jag har en hel del som talar emot läkningsprocessen. Medicin mot min MS (Tysabri) är inte positiv för sårläkningen och försvårar läkningsprocessen. Sen att jag blivit strålad på ena bröstet talar inte heller för läkningsprocessen men jag ser ändå att det är värt ett försök.
 
Det har varit mycket att ta ställning till inför denna operation men när allt kommer omkring så får man ju ändå ställa för- och nackdelar mot varandra och då blev beslutet klart och tydligt.
Det värsta som kan hända vid en sådan här operation är att det inte läker och att jag behöver ta bort protesen och blir där med av med ett eller båda brösten. Det värsta som kan hända om jag avstår från operationen är att jag får cancer i något bröst igen. Så ja, valet blev ganska enkelt när man ställer dessa två argumenten mot varandra. 
Man ska också veta att en sådan här operation, mastektomi (ett kirurgiskt avlägsnande av bröstvävnad) bara minskar risken för en ny cancer i brösten. Det har inget att göra med spridd bröstcancer, om jag fått det av min cancertumör så är det så liksom. Och det är så klart det sistnämnda jag är mest orolig för men man måste ju göra det man kan iallafall. 
 
Mastektomi - Operation
Dixi Wonderland

Mums va gott det där såg ut :D

Svar: 😊
Linda Jansson

Lars

Hej, Linda!
Känner egentligen inte dig mer än vad jag har fått genom din blogg. Du verkar så stark. Jag önskar dig alla lycka med din kommande operation och jag håller alla tummar jag kan för att det ska gå bra för dig!

Svar: Tack snälla du!😊
Linda Jansson

Pernilla

Hej Linda!
Har följt din blogg i ett par år utan att av någon anledning inte lämnat något avtryck. Känner nu att jag måste göra det. Vi är "bekanta" från förr. Pernilla från Ölme om du minns mig :)
Jag grät när jag läste dina inlägg kring det som drabbat dig. Det berörde mig starkt och har följt din resa. Arbetar idag själv som Sjuksköterska och det du upplevt flera gånger inom vården är helt avskyvärt. Om du orkar/vill så tycker jag du ska våga anmäla. Men det är en resa i sig... Du är stark och jag tänker på dig ofta. Vet inte vad jag egentligen vill ha sagt med detta inlägg förutom att jag sänder dig tankar och önskar lycka till med operationen.

/Pernilla

Svar: Hej Pernilla, tack för att du lämnar ett avtryck. Det betyder så mycket för mig ska du veta♥️ Jag har tänkt på att anmäla ibland men som du säger, det är också en resa. Vet inte om jag orkar det. En dag kanske. Hoppas du mår bra och tack än en gång för att du skriver till mig. Tusen kramar
Linda Jansson