Tappade förtroendet helt

 
God morgon, jag väntar på ett samtal från Karolinska. Jag ska ju operera bort båda mina bröst pga återfallsrisken och har bytt kirurg för att jag inte alls fått förtroende för hon som skulle operera mig från början. Herregud säger jag bara, vilken människa. Det känns så klart tråkigt eftersom jag vet att jag inte är den sista som får känna osäkerhet i hennes sällskap.
 
Något annat som stör mig är att jag har så svårt att förstå mig på sådana människor som har valt detta yrke men inte har en gnutta medkänsla för pasienten mitt emot. Jag menar, många av oss som kommer dit är i vår största livskris någonsin och känner oss enormt rädda och små. Har man en gång drabbats av böstcancer så ser man inte enkelt på denna sjukdom, den saken är klar! Så att gå på på det där sättet som hon gjorde mot mig är bara fel, inget annat, bara fel! Det enda positiva jag kan se ur detta perspektiv är att hon inte kan ha varit med om mycket elände i sitt eget liv och det är ju alltid något att glädjas åt.
 
Hursomhelst, hon hade inget positivt att komma med överhuvudtaget om denna operationen jag ska genomgå. Allt var negativt och hon påpekade gång på gång alla komplikationer som detta kan bidra med. Det är helt ok jag vill att hon ska påpeka det men man måste ju lyfta de bra sakerna också. Hon gjorde mig så himla osäker!
 
Första gången jag träffade henne sa hon att jag hade drivit en egen agenda för att få igenom denna operation. Det stämmer inte! (Jag har fått rekommendationer från ärftlighetsutredningen i Uppsala att genomgå en mastektomi operation. Att operera bort sina brös är väl inget man gör utan anledning liksom.) Hon var så fräck i käften och gick på så himla hårt. Då var jag precis färdigbehandlad och ännu mer skör än jag är idag, så hon fick mig att gråta. Tillslut fick jag nog och skrek rakt ut, ”Sluta nu, sluta att gå på så jävla hårt!” Tror att hon fattade lite då iallafall för efter det blev hon väldigt medgörlig.
Men när jag förstod att det var samma person som jag träffade nu sist (när pappa och jag var där innan jul ) och att det var hon som skulle operera mig kändes det allt annat än bra. Hon var ”trevlig” denna gång men sa inget positivt och höjde alla komplikationer än en gång. Efter mötet reagerade till och med pappa. Han sa att det låter som att hon inte en vill operera mig överhuvudtagat. 
 
Hursomhels, jag är väldigt glad att jag fått byta kirurg, det var inga problem och det är den nya kirurgen som ska ringa mig idag. Just det, jag har även fått svar på min MR-röntgen och allt såg normalt ut, yes! Igår var jag inne på skelett röntgen så om den också ser bra ut så blir det operation i början på Mars. Håll tummarna för mig!
Bröstcancer - Mastektomi - Operation
Anonym

Bra att du satte ner foten Linda!. Märkligt att hon kan få fortsätta som hon gör. Minns när du berättade förra gången. Vilken människa!
Underbart att alla förberedande undersökningar så bra ut. Hoppas att du kan få göra din operation nu för att sedan försöka lägga detta bakom dig.
Lycka till nu finaste Linda. Kram Annika.

Svar: Tack Annika♥️
Linda Jansson

Janet

Bra gjort Linda 👍 önskar dig lycka till 🙏❤️ Kram ❤️

Svar: Tack Janet, stor kram till dig♥️
Linda Jansson

Marianne

Kramar ❤️ håller tummarna för dig!

Svar: Tack snälla ♥️
Linda Jansson

Julia

Så tråkigt att höra om oempatiska läkare. Jag tycker att det var jättebra av dig att säga ifrån under ert möte och senare även att följa magkänslan och byta läkare. Det är sååå viktigt att känna sig trygg under en så stor operation.

Undrar om det är samma läkare som min syster råkade ut för på Karolinska. Vi har BRCA2 och min syster skulle göra en förebyggande operation och ta bort brösten. Kirurgen på karolinska skrämde upp henne jättemycket och sa om och om igen att det inte var någon skönhetsoperation. Så otrevligt och förminskande. Nu är min syster opererad (gjorde i dec) och allt gick bra, men hon var så rädd innan. Själv opererade jag mig på St Görans sjukhus i Stockholm och alla läkare jag mött där har varit väldigt bra, tydliga och ödmjuka. Det är så viktigt!

Hoppas du får en helt annan upplevelse med den nya kirurgen.

Svar: Hej Julia och tack för ditt stöd, det betyder så mycket. Jag hoppas att jag och din syster har träffat samma kirurg så att de inte är fler sådana på avdelningen. Har din syster också drabbats av bröstcancer eller hur upptäckte ni att ni hade BRCA2?
Finns det något du tycker att jag ska tänka på inför operationen Alltid skönt att höra med någon som gjort samma sak och är du ”nöjd” med resultatet?
Stor kram till dig
Linda Jansson

Linnea

Så himla bra att du samlade kraft och tog tag i att byta kirurg! Förstår inte att att hon kan få hålla på som hon gör, att ingen kollega sätter ned foten? Hoppas samtalet med nya kirurgen gick bra, håller tummarna! Puss

Svar: Puss
Linda Jansson

Linnéa

Glömde säga, vilken FANTASTISK bild!

Diana

Usch så hemskt! Vilken läkare! Borde verkligen inte få jobba med människor! Bra att du stod på dig! Och stort lycka till! Kram

Diana

Usch så hemskt! Vilken läkare! Borde verkligen inte få jobba med människor! Bra att du stod på dig! Och stort lycka till! Kram

Svar: ♥️
Linda Jansson

Jessica

Super du! Så bra du fått byta! Hoppas denna kan få dig känna dig tryggare och är mer empatisk. Puss på dig min kämpe

Svar: ♥️
Linda Jansson

Sofia

Bra att du stod på dig, låter ju hemskt att bli utsatt för sådan oförståelse i en så jobbig situation som du redan befinner dig i! Stort lycka till och kram till dig! <3

Svar: Tusen tack snälla du 🙏♥️
Linda Jansson