Yakitori - 日本の夜

 
Igår hade vi en Japansk afton här hemma. Det blev premiärgrillningen på våran Yakitorigrill och jag måste säga att detta var verkligen över förväntan. Så sjukt gott och ett väldigt trevligt och socialt sätt att äta på.
 
 
Man kan egentligen grilla vad som helst men vi körde på kycklingspett och sparris denna gång för att lägga mer krut på dippsåser och andra tillbehör. Det tar ett tag att förbereda detta, det ska jag inte sticka under stolen med. Bara att tända grillen tar ca en timma och alla dippsåser tar sin tid det med kan jag lova, andra mer andra mindre. Vi gjorde iallafall tre olika såser Tare, Ran’o och Ssamjang, den sist nämnda är min absoluta favorit.
 
  
När alla förberedelser är klara så kan man bara sitta i lugn och ro tillsammans dricka öl och grilla sina egna spett eller andra småbitar och umgås utan att behöva springa ut och in i köket. Gillar man mat så är detta ett fantastiskt sätt att umgås på. Man känner sig sysselsatt och inkluderad i matlagningen och man kan äta i flera timmar. Detta är inget man gör i all hast, nej, detta gör man i lugn och ro en hel kväll.
 
 
Det blir kladdigt och lite grisigt under kvällens gång men det är ju bara charmigt. Supergoda sparrisar på Japanskt vis. 
 
 
Alla smaker jag upplevde igår alltså. Det är något jag aldrig upplevt tidigare och så sjukt gott, allting!
 
 
Som den här munsbiten. En liten kycklingbit med en klick Ssamjang på ett salladsblad. Underbara smaker sprider sig i munnen när man tar denna bit i ett enda nafs.
 
 
Detta var verkligen inte sista gången vi utforskade det japanska köket, snarare en liten start bara. Vi har massa fräna japanska råvaror här hemma nu som bara väntar på att bli utforskade. Så, fortsättning följer
継続は続く
Yakitori
carro

men så gott och mysigt :)

Svar: Prova!👌
Linda Jansson

Pammis

Åh vad gott det såg ut med 😍 Det får vi utforska nästa gång jag kommer över 😃

Svar: Absolut!🤗
Linda Jansson