Sjukdomsuppdatering (MS)

 
 
Två bilder på min lördags-look. Jag kommer lägga upp fler bilder på detta men nu ska jag bara vila för jag är helt sjukt trött. Ögonen känns som att de väger ett kilo var och huvudet snurrar mer än vanligt. Jag har nog kört på lite väl hårt nu ett tag så det är egentligen inte konstigt att kroppen säger ifrån. För mig har det blivit så att viljan alltid går före mitt välmående. Kanske dumt men om jag inte gjorde så skulle jag aldrig kunna göra något alls, för trött är jag jämt, mer eller mindre. Så jag är tacksam över att jag fortfarande känner att jag har lust till saker, även om de stunderna inte alltid finns där. För det är ingen självklarhet kan jag lova.
 
Hursomhelst, jag har precis kommit hem från sjukhuset. Var nämligen inne i morse och fick min 12:e Tysabribehandling. Detta betyder att jag alltså har behandlats ett helt år för min MS, Multipel skleros
 
Om jag ska vara ärlig så har jag faktiskt inte satt mig in så mycket i denna sjukdom. Kan ju bero på att jag har min cancer som tar upp stor del av mitt fokus och nästan hela min vakna tid med allt vad oro och ångest heter. Hade jag fått MS först hade det nog sett annorlunda ut och jag hade nog varit mer påläst.
Men men, det jag vill komma fram till är att jag var på ny MR-röntgen för någon månad sedan och jag tror inte att jag har berättat vad jag fick för svar. Först är det viktigt att säga att man aldrig blir frisk från denna sjukdom men har man tur kan skjuta upp händelseförloppet (skoven) med rätt mediciner.
 
Jag hade tydligen väldigt många ”prickar/plack” i huvudet, nacken och ryggraden (tolv stycken för att vara mer exakt) när jag fick mitt besked. Det är mycket mer än det normala och betyder att jag antagligen haft denna sjukdom i många år innan jag upptäckte den. Alla prickar är kvar, så klart, men några i min ryggrad har börjat läka!!!! :)
Fattar ni vad det är jag säger nu?! Detta är helt sjukt och väldigt ovanligt enligt min neurolog.
Chansen att de försvinner helt är väldigt små men de har blivit mindre. Plus att jag inte fått ett enda skov sedan jag började med medicinerna, halleluja!!
Även om jag är superduperglad för detta så önskar jag så klart att jag blev symptomfri och slapp vara så trött och yr hela tiden. Det drar verkligen ner min livskvalitè. Därför måste jag nypa tag i alla halmstrån som dyker upp och försöka se allt från den ljusa sidan. Det kunde ju varit mycket värre!
Ms - multipel skleros
Emilia Sjödin

Wow vad snygg du är!

Emilia Sjödin

Wow vad snygg du är!

Svar: Men vad snäll du är😍😘
Linda Jansson

Krissan

Fina fina Linda ❤️

Svar: 😘
Linda Jansson

Krissan

Fina fina Linda ❤️

Annie

Så skönt för dig att medicinen fungerar! Och så himla bra att en del har börjat läka 😃❤️ Och fin är du som alltid 🙌

Svar: Tack snälla du! Är så glad att du peppar mig. Hoppas du mår bra 😘❤️
Linda Jansson

Janet

Kram finaste Linda 🙏💗🌸

Svar: Kramar till dig❤️
Linda Jansson

Tess

Tänker på dig och hoppas att du ska slippa mer elände än du redan varit med om , du är grym som orkar skriva ! Fin e du oxå kram

Svar: Tack snälla söta du😘🙏
Linda Jansson

Tess

Tänker på dig och hoppas att du ska slippa mer elände än du redan varit med om , du är grym som orkar skriva ! Fin e du oxå kram

Susanne

Kram Goa Linda 😍

Svar: 🙏❤️
Linda Jansson

Helena

Åh så härligt att läsa❤️ Kram på dig fina goa Linda😍❤️

Svar: Tänker massor på dig. Hoppas du mår bra, så bra det går iaf😘❤️
Linda Jansson

emma

skönt att medecinen funkar!

Svar: 🙌
Linda Jansson

Amanda Niclasson

Så fina bilder!

Svar: Tack snälla du🙏
Linda Jansson

Linnea

Helt fantastiskt!! ❤️ Nu tror jag att det är slut på dåliga besked, nu tror jag att det vänder för dig! 😍

Svar: Håll tummarna för mig🙏
Linda Jansson

Hanna Karlsson

Det låter alldeles fantastiskt att fläckarna minskat. Håller tummar och tår att det fortsätter åt det hållet.

Svar: Tack snälla söta du😘
Linda Jansson