Back to reality

 
Jag har varit hemma i Sverige ett par dagar men åkte tillbaka till Norge igår igen. Jag har inte gjort så mycket men har iallafall passat på att träna med Josse (alltid lika kul) och så hängde jag med min syster och alla hennes djur. Jag blir så glad i djurs närhet så att spendera tid på deras stora hästgård är så klart en självklarhet så fort jag är hemma.
 
Annars då, torsdag idag och jag har varit och fått min vanliga bromsmedicin för min MS nu på förmiddagen. Som jag sagt förr så är jag väldigt glad att jag får en av de bästa medicinerna (Tysabri) men det är samtidigt tråkigt att jag blir så beroende av sjukvård hela tiden, för det blir jag med den här medicinen.
Sen är det också tråkigt att jag uppfyller kraven för att få denna dunder-medicin. Önskar så klart att jag hade en lättare form av MS så att jag kunde får en enklare medicin. Då kanske man till och med kunde få chansen att glömma bort att man är sjuk mellan varven. Ja, det är splittrade tankar och känslor kring detta som ni märker.
 
 
Just det, jag fick min pappa till att ta Zoladexsprutan på mig igår haha. Vet inte om ni kommer ihåg men det är en spruta jag får mot min Bröstcancer varje fjärde vecka. Det är en riktigt grov spruta, då det är ett implantat man trycker in i magen (stor som en virknål).
Jag får den alltid på sjukhuset av utbildad personal men denna gång hade jag missat att boka tid för detta och det blev svårt att få en tid som passade så jag tog saken i egna händer. Jag ringde 1177 och frågade om man hade lov att ta den här sprutan själv och det hade man väl, sa en tveksam röst i andra änden. Sen sa han att det iallafall är bra om ni gör det under uppsikt på en vårdcentral första gången. Jaja, att det var lov var allt jag behövde höra, så jag tackade för hjälpen och lade på.
Sagt och gjort, jag lyckades att övertala pappa att hjälpa mig, han är inte så svår tack och lov. Vet ni vad, det gick så himla bra! Shit vad duktig han var! Blev lite full i skratt när jag hörde honom jämra sig lite när han fick se nålen. Han visste att nålen var grov men blev ändå överraskad när han fick se den på riktigt. Hursomhelst, så är jag glad att han hjälpte mig. Så nu kanske jag kan slippa dra till min läkare varje gång jag ska få denna spruta. Alltid något ju :D
Jessica Högberg

Duktig pappa du har!! Alltid tråkigt att vara beroende... <3