Peruk

Som ni säkert redan har förstått så saknar jag mitt hår väldigt mycket. Jag tänker på det flera gånger om dagen och jag hatar verkligen hur jag ser ut idag. 
Som tur är finns det hjälpmedel som kan lindra smärtan som denna förlust ofta medför. Peruken är en trygghet som iallafall får mig att må lite bättre. För andra räcker det med en sjal eller kanske bara en mössa men för mig är peruken riktigt värdefull för att få känna mig som vem som helst ibland. Dock använder jag den bara när jag går ut. Hemma kör jag på mössa, håret värmer verkligen mer än man kan tro så jag blir väldigt kall om huvudet utan något på knoppen.
 
Det finns många fina peruker för den som tappar håret men det svåra är att hitta en som passar just till dig. Jag tycker inte att man ska ge upp om man inte hittar någon på en gång och absolut inte ta den-där-som-bara-duger. Då kommer du ändå inte att använda den. Jag har tappat räkningen på hur många peruker jag har provat och vi har fått oss många skratt kan jag lova. Herregud vad kul jag sett ut i vissa.
Jag förespråkar äkta hår - helt klart. Det finns många fina peruker i syntet idag men jag kände mig utklädd i syntetperukerna jag provade. Det är så klart en kostnadsfråga och alla gör precis som man vill, detta är bara mina erfarenheter och åsikter.
Något annat som också är viktigt är att färgen på peruken blir rätt. Nyanserna kan vara hårfina men det gör jättestor skillnad. De flesta jag provat var ljusblonda och det gjorde det totalt omöjligt för mig att föreställa sig hur den skulle se ut i en mörkare nyans. Be dem ta hem några i din nyans. Jag valde säkert bort många fina för att färgen inte stämde. 
 
Jag fick mersmak och skaffade en till, en mörkare så nu har jag två stycken och det är faktiskt lite kul att kunna välja vilket hår man ska ha från dag till dag. 
 
Detta är min första peruk. Jag trivs bättre i denna med en mössa på.
 
 Detta är min andra peruk. Den är mer åt min naturliga hårfärg.