Så himla onödigt

Jag behöver vädra en sak som hände när jag var hos onkologen sist.
Jag hade mitt avslutande besök för ett tag sedan och fick då den mest dumma kommentaren av min läkare.
Jag uttryckte nämligen min rädsla för något jag känt i magen en längre tid och önskade en röntgen för att få lite lugn uppe i huvudet.
Min nya onkolog, som jag denna dag träffade för först gången, var absolut villig att ge mig en röntgen för att jag skulle slippa oroa mig. Men hon la också till att jag genom en röntgen kunde skapa en cancer genom strålningen jag utsätter kroppen för. Alltså jag vet att det är så men hur stor är den risken kontra risken att jag har en spridning till magen?

Detta var inte det värsta. När vi diskuterat fram och tillbaka huruvida jag skulle genomgå röntgen eller inte så säger hon att jag kanske ska vänta ett tag och se vad som händer. Jag säger då att jag vet att allt handlar om tidig upptäckt och vet inte om jag vågar vänta. Då säger hon "Det är faktiskt inte så bråttom som man tror, för om det nu är så att du har något i din mage så finns det ändå inget vi kan göra för dig."

VA?? Är jag känslig eller får man verkligen säga så till en cancerpatient som precis uttryckt sin rädsla för att inte få leva? Den mest okänsligaste kommentaren jag fått under min behandlingstiden. Där och då sa jag inget men nu önskar jag att jag sa ifrån för att ingen annan ska behöva få sådana klantiga kommentarer. De där orden ekar i mitt huvud flera gånger om dagen, så himla onödigt!

 
Annika.

Men vad är detta!! Ingenting stämmer dessutom, jag tycker att du ska kontakta verksamhetschefen om du orkar och har kraft.
Via mail eller kanske du kan bifoga ditt blogginlägg??
Så dåligt bemötande och "bullshit"..
Ibland bara måste man säga ifrån.
Hon måste samtala och möta patienter på ett annat vis.
Kram Annika. 💞

Svar: Ja jag ska göra det, tack vare er! Det kanske iaf kan hjälpa någon annan att slippa få sådana dumma kommentarer. KRAMAR <3
Linda Jansson

Marianne

Men gud vad oproffsit! Så ska ingen någonsin få säga! Stå på dig, skicka feedback. Styrkekramar ❤

Svar: Tack, det ska jag <3
Linda Jansson

Angelica

Fina du! Låter ju helt sjukt att man kan säga så till någon överhuvudtaget.
Kramar till dig, stå på dig och följ din magkänsla med vad du vill göra💕

Svar: <3
Linda Jansson

Malin

Omänskligt att säga så till en människa som varit sjuk och vet hur det är att få benen undansparkade å se döden i vitögat. Ibland är det helt enkelt fel människor på fel plats. Stor kram på dig❤

Svar: Håller helt med dig! <3
Linda Jansson

Malin

Men fy!!!!! Fick ett hugg i hjärtat när jag läste. Så kan man ju inte säga, hoppas du inte tänker för mycket på det ❤ så oproffsigt av läkaren, tycker absolut du ska säga till någon att det inte kändes okej.

Svar: Ja, eller hur? Jag får nog ta tag i det. Kram till dig <3
Linda Jansson

Linnea

Så Onödigt och helt fel inställning av läkaren enligt mig! Tycker som Annika, förmedla vad som hänt till verksamhetschefen, skicka länken till din blogg! Hoppas du kan släppa det och att det inte får dränera din energi ❤

Pammis

Inte okej. Jag skulle be om en second opinion när det gäller den frågan och sen påpeka för läkaren om den verkligen förstått vad denne sagt och hur hen tror att sådana ord påverkat dig. ❤️

Jessica%20

Åh verkligen så onödigt!!

Elisabeth

Ja, det var verkligen onödigt sagt! Vad synd när det var det avslutande besöket också som man vill skutta ut från.

Svar: Ja eller hur! Nej något skutt där ifrån blev det inte. Kram:)
Linda Jansson

Gossa

Men VA? Hur kan man vara så in i bängen iskall?😳 Förbannad blir man. Tycker att du ska säga ifrån, om du orkar! Puss❤

Svar: <3
Linda Jansson