Jazz night in Manhattan

 
Första kvällen i NY var vi så himla trötta och jeatlaggade men när man bara har ett par dagar i denna fantastiska stad så gör man allt för att hålla sig vaken. Efter en god Thaimiddag drog vi vidare till två olika pubbar, Groove och 55 Bar. På Groove spelas allt mellan soul, funk och R&B. De som spelade denna kväll var riktigt duktiga och sångaren var en stor svart man med kostym och stora svarta solbrillor, super frän om du frågar mig. De spelade låtar som man känner igen och det uppskattar iallafall jag alltid. På den sistnämnda pubben, 55 Bar spelade några välkända musiker. Bl.a Keith Carlock, John Mayers trummis och denna spelning var också riktigt bra. Erik hade kollat upp detta innan vi åkte och sett fram emot denna spelning så. Tänk en grym jazzspelning, i en pytteliten källarlokal på Manhattan, mitt i natten. Jag ryser nästan när jag skriver detta haha... Jag är egentligen ingen jazzfantast men Erik är. Trots det uppskattade jag verkligen denna spelning. De är ju så vansinnigt duktiga och man dras lätt med i den goda stämmningen.
 
Just det, när vi stod och köade för att komma in på spelningen så pratade vi med massa folk, både i och utanför kön. Tre stycken stannade vid tre olika tillfällen och frågade mig och Erik varför det var så mycket folk här och vad vi köade till. Alltså Amerikaner, jag älskar dem! Här i Norden skulle vi googla om vi blev nyfikna. Alla är så öppna, nyfikna och supertrevliga :D
 
Väl inne på spelningen träffade vi också glada människor. Vi hamnde vid ett bord med två andra par i vår ålder, eller ja, de var nog yngre men jag tror ju fortfarande att jag är 25 så ;) Det ena paret var från New York och de andra var från LA. Vi fick en riktigt härlig kväll tillsammans!