Rastaflätor efter flinten blev min räddning

 
Hej fina! Du som klickar dig in här ibland har säkert fått med dig att jag då och då försöker påminna dig (och inte minst mig själv) om hur viktigt och skört livet är. För dig som nyss börjat läsa min blogg kanske inte vet att jag gått igenom en tuff kamp mot cancer och att jag kämpar än idag för att försöka leva ett så normalt liv som möjligt. Det är framför allt sviterna från den tuffa cancerbehandlingen, biverkningar från min extremt jobbiga efterbehandling och för att inte glömma min relativt nya neurologiska sjukdom (MS) som gör att jag ständigt måste kämpa för att orka med vardagen. Man får inte heller glömma den psykiska biten, den kanske är värst av allt. Den där rädslan som ständigt flåsar mig i nacken och oron om att livet ska tas ifrån mig närsomhelst är fruktansvärt. Jag är rädd varje dag! 
 
Kom ihåg, allt är relativt. Tolka detta utifrån dig själv och din egen situation.
 
Hursomhelst, det här inlägget skulle inte bli ett ”tyck-synd-om-mig” inlägg. Jag vill egentligen bara uppmärksamma att vi kanske inte kan svepa ett trollspö över oss och vips så är allt elände borta, nej så enkelt är det inte. Men om vi sänker ribban lite och bara gör något litet för att iallafall ta ett steg åt rätt håll.
Eftersom jag inte kunde ändra på min livssituation eller göra mig själv frisk så blev ”det där lilla” viktigt för mig. Att känna att jag kunde göra något för att iallafall må lite bättre. För att prata klarspråk, det viktiga för mig just då var att göra allt för att inte se sjuk ut. Jag hatade att både känna mig och se sjuk ut. Så när jag hade fyra cm långt hår lyckats jag övertala en Afrikansk kvinna (som är helt otrolig btw) att fläta i löshår på mig. Sagt och gjort, det tog tolv timmar (?!?!) men det var verkligen värt det. Nu såg jag inte cancersjuk ut längre och shit vad viktigt det var för mig. Kanske svårt att förstå för någon som aldrig varit i mina skor men att ständigt se en tjej i spegeln som inte var jag, gjorde inte min situation enklare. 
 
Det jag vill komma fram till är att om du har det jobbigt eller tufft i livet, var inte så hård mot dig själv. Oftast tänker du att du måste göra stora och drastiska förändringar men börja med något litet. Det är egentligen allt som behövs för att komma tillbaka till den där positiva spiralen igen. För något som är säkert är att det ena positiva leder till det nästa och sen snurras du uppåt igen, sakta men säkert. 
 
Sprider lite kärlek - från mig till dig💋